Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Σάλπισμα αγώνα ενάντια στην ΕΕ

Στην κεντρική πλατεία Μενιδίου σε μια μαχητική συγκέντρωση μίλησε προχτές ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Κάλεσμα τις μέρες που απέμειναν μέχρι τις 7 του Ιούνη όλα τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος να δράσουν ανοιχτά, αποτελεσματικά και ακόμα πιο θαρραλέα και πλατιά ώστε να πείσουν όσο γίνεται περισσότερους να στηρίξουν και να ψηφίσουν ΚΚΕ, απηύθηνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας προχτές το βράδυ σε συγκέντρωση στο Μενίδι. Τη μαχητική συγκέντρωση, στην οποία τον τόνο έδωσαν οι νεολαίοι του Κόμματος στην κεντρική πλατεία της πόλης, άνοιξε με χαιρετισμό ο Πόλυς Τάκας από το Τομεακό Γραφείο Μενιδίου της ΚΝΕ.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας επισήμανε: «Το ΚΚΕ απευθύνει σάλπισμα αγώνα ενάντια στην ΕΕ. Σε όλους όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Πολιτική που συναποφασίζεται στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων και πλήττονται από αυτή τα πιο πλατιά λαϊκά στρώματα».

«Ολοι αυτοί, συνέχισε, έχουν μια καλή ευκαιρία να τιμωρήσουν πολιτικά τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ που συναποφασίζει σε όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις. Να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ που ψηφίζει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της. Να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συμφωνεί στα βασικά και ασκεί κριτική στα δευτερεύοντα. Να αγνοήσει τον ΛΑ.Ο.Σ., μια ξενοφοβική δύναμη, με ρατσιστικές αντιλήψεις, με έναν δήθεν αντιαμερικανισμό, τη στιγμή που συμφωνεί με κεντρικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου».

«Η ΕΕ, επισήμανε παρακάτω, έχει αποκαλυφθεί από τη δράση του ΚΚΕ και από μαζικές συνδικαλιστικές και άλλες κινήσεις. Και η δράση αυτή βοήθησε να κατανοηθεί από περισσότερους εργαζόμενους ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την ΕΕ, τίποτα από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Και πως χρειάζεται οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων και στα κόμματα που την υπηρετούν. Γιατί η ΕΕ είναι ο συλλογικός υπερασπιστής των κερδών των μονοπωλίων συνολικά και ξεχωριστά σε κάθε χώρα. Η ΕΕ είναι η συνεργασία κρατών για να συντονίσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης των μονοπωλίων».


«Το λέμε χωρίς περιστροφές, τόνισε καταλήγοντας ο Σπύρος Χαλβατζής, για μια άλλη προοπτική για τους εργάτες, το λαό και τον τόπο, εμείς τους καλούμε να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και η Ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα έδωσε και δίνει καθημερινές μάχες σε όλα τα μέτωπα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παλέψαμε για την προώθηση φιλολαϊκών λύσεων σε προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Και στις 7 του Ιούνη εργαζόμενοι και νέοι ψηφίζουν για τη δουλειά, την ανεργία, τη λιτότητα, την ακρίβεια, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ιδιωτικοποίηση Υγείας, Παιδείας κ.ά. Ψηφίζουμε ενάντια στην ΕΕ και τις πολιτικές της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ